Kedvezményezett: Maga-Plus Kft.
A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a MAGA-PLUS Kft.-nél
A támogatás összege: 17 159 110 forint
A támogatás mértéke: 50%
A projekt befejezési időpontja: 2018.04.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00856

 

A fejlesztésünk eredménye a vállalkozás termelési színvonalának és kapacitásának növelése, valamint új termékek előállítási lehetőségének megteremtése. A speciális gyártási tevékenységhez szükséges két egyedi gyártósort állítottunk üzembe valamint a megnövekedett kapacitás csomagolási és raktározási gépesítettségének javítása céljából csomagológépet és targoncát állítottunk üzembe. A fejlesztés során 1 db egyedi puffasztó gépsort állítottunk üzembe, melynek kapacitása kiszolgálja a jelenlegi és az új tervezett puffasztott termék előállítási kapacitásunkat.

 

A fejlesztés során 1 db egyedi tervezésű és gyártású drazsírozó gépsort állítottunk üzembe. A beszerzett termelő gépek lehetővé teszi az eddiginél lényegesen több, magasabb hozzáadott értékű termék előállítását és új termékek gyártásának bevezetését. A megnövekedő kapacitás és az új termékek előállítása szükségessé tette a csomagolókapacitásunk növelését, ezért 1 db automata csomagológépet szereztünk be. A megnövekedő áruforgalmunk kiszolgálására beszerzünk 1 db 1,5 tonna teherbírású gázüzemű targoncát, mellyel bel- és kültéren tudjuk a beérkező és kiszállításra kerülő anyagokat mozgatni. A fejlesztéssel új termékeket tudunk piacra juttatni, javulni fog a termékeink minősége, javulni fog a termékeink minősége és vállalkozásunk versenyképessége. A fejlesztésünkkel hozzá tudunk járulni a foglalkoztatás növeléséhez.

 

 

 

 

 
Kedvezményezett: Maga-Plus Kft.
A projekt címe: Új fejlesztésű, innovatív termékcsalád előállításához adaptív technológiai berendezés beszerzése a MAGA-PLUSZ Kft.-nél
A támogatás összege: 15 000 000 forint
A támogatás mértéke: 38,6%%
A projekt befejezési időpontja: 2018.08.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00603

A DSE-48 típusú élelmiszeripari extruder berendezés beszerzésével, üzembe állításával megteremtődött egy új innovatív egészséges táplálkozást elősegítő élelmiszer család gyártásának megvalósítása. Az új termékcsalád gyártásával erősödik a vállalkozás piaci pozíciója, eredményessége és munkahely megtartó ereje. Az adaptív technológiai innovációs tevékenységek támogatásával megvalósult a versenyképességünk növelése, új export piaci lehetőségek nyílnak meg. A fejlesztéssel hozzájárulunk közvetett, módon a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia céljaihoz és szakosodási irányaihoz az Egészséges és helyi élelmiszerek ágazati prioritáshoz. 

A fejlesztés hatására a meglévő erőforrások oly módon bővültek, hogy hosszú távon tudjuk biztosítani az új fejlesztésű termékcsaládnál a magas minőségi elvárásokat, a korszerű hatékony berendezéssel növelni tudjuk a hatékonyságot, a versenyképességünk erősödik. Az egészséges táplálkozásra való törekvés egyre jobban előtérbe kerül, ezért egyre nagyobb az igény olyan élelmiszerekre, amelyek nem a megszokott alapanyagokból készülnek, magasabb tápértékkel rendelkeznek és elősegítik az egészséges életmódot. Fejlesztésünk célja ezen igények kiszolgálása.